پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز چهارشنبه ، 1404/02/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

مسئول فیزیک بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: با توجه به اهمیت و لزوم فراگیری روش های حفاظت در برابر پرتو، روش­های بیودزیمتری "میکرونوکلئای و آنالیز متافازی" برای اولین بار در استان توسط اساتید گروه رادیولوژی دانشگاه در آزمایشگاه­های سلولی مولکولی و گیاهان داروئی ست آپ و راه اندازی شد.





مسئول فیزیک بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: با توجه به اهمیت و لزوم فراگیری روش های حفاظت در برابر پرتو، روش­های بیودزیمتری "میکرونوکلئای و آنالیز متافازی" برای اولین بار در استان توسط اساتید گروه رادیولوژی دانشگاه در آزمایشگاه­های سلولی مولکولی و گیاهان داروئی نصب و راه اندازی شد.


به گزارش روابط عمومی معاونت آموزش دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ محسن شفیعی، با بیان اینکه پرتوکاران و سایر کادر درمانی در معرض پرتوهای یونیزان در بیمارستان ها، نیازمند مراقبت های بهداشتی و کنترل حفاظت پرتویی هستند، افزود: یکی از روش های کنترل افراد در معرض پرتو، اندازه گیری میزان دوز رسیده، به کمک وسایل سنجش دوز فردی مانند فیلم بج و TLD است.


وی ادامه داد: یکی از روش های دقیق جهت سنجش میزان پرتوگیری افراد در معرض پرتو، ارزیابی اثرات بیولوژیکی ایجاد شده در پرتوکاران است که این اثرات به کمک روش­های بیودزیمتری، بیولوژیکی، میکرونوکلئای و آنالیز متافازی اندازه گیری می شود.


مسئول فیزیک بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان ابراز داشت: مهمترین اقدامات برای مواجهه با پرتو برای پرتوکاران اندازه گیری دوره ای دوز پرتوکاران به کمک وسایل سنجش دوز پرتویی زیر نظر سازمان انرژی اتمی و انجام آزمایشات دوره ای است.


شفیعی ادامه داد: از مزیت تکنیک های بیودزیمتری می توان اندازه گیری آسیب­های احتمالی پیش آمده در لنفوسیت­های خونی بیماران، پرتوکاران و پرسنل کادر درمانی در معرض پرتو را عنوان کرد.


مسئول فیزیک بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان اذعان کرد: این روش­های بیولوژیکی کاربرد مهمی را در حوادث پرتویی(هسته ای) بر عهده دارند، در حالی که سایر روش­های اندازه گیری از کاربرد کمتری برخوردار بوده و قابلیت خود را در چنین شرایطی از دست می دهند و به همین دلیل که استان در نزدیکی مراکز هسته ای جنوب کشور واقع شده است،حائز اهمیت است.


وی در پایان، ضمن تشکر از اعضاء هیئت علمی گروه رادیولوژی خاطر نشان کرد: از مسئولین مرتبط انتظار حمایت های بیشتر را در راستای تجهیز آزمایشگاه بیودزیمتری جهت سنجش فیزیکی پرتو و همچنین راه اندازی آزمایشگاه رادیوبیولوژی و حفاظت پرتویی در سطح دانشگاه جهت ارتقاء سطح حفاظت پرتویی پرتوکاران و بیماران را داریم.5